Luni-Vineri08:00 - 18:00
Adresă Piata Romana - Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Telemunca și Telemedicina în vremea pandemiei COVID-19

September 15, 2020by Medicina Muncii
https://clevermed.ro/wp-content/uploads/2020/09/Telemunca-si-telemedicina.jpg

Telemunca și telemedicina sunt doi termeni pe care în ultimile șase luni i-am utilizat mai mult decât am fi făcut-o întrecut, iar acest lucru este justificat de perioada Pandemiei COVID-19 pe care o parcurgem. Totuși, tehnologia și rapiditatea cu care aceasta ne-a ajutat să luăm toate măsurile pentru a ne autoizola la domiciuliu este unul dintre factorii care au contribuit la starea noastră de bine în ultima vreme.
Ei bine, cum se îmbină telemunca cu telemedicina în vremea pandemiei COVID-19? Pentru început este important să înțelegem ce reprezintă fiecare termen în parte pentru a înțelege de la bun început ce putem face pentru a menține regulile de distanțare fizică pentru a ne proteja sănătatea.
În ceea ce privește telemunca este termenul ce face referire la munca de acasă prin intermediul gadgeturilor precum: laptop, calculator, tabletă și/sau telefon. În timp ce telemedicina este procesul de utilizare a tehnologiei pentru a favoriza interacțiunile medicale în vederea îmbunătățirii stării pacientului.

Îmbinarea celor două acțiuni face parte din programul ce are în vedere protejarea sănătății indivizilor și menținerea distanțării fizce care ar putea aduce după sine riscul îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 sau alte complicații pentru cei ce suntan fectați de alte afecțiuni.
Acum, maim ult ca niciodată clinicile de medicina muncii, și nu numai, depun eforturi considerabile astfel încât să poată oferi servicii profesionale în condiții de maximă siguranță pacienților. Astfel, prin telemedicina oferă suport și sfaturi care să prevină complicațiile medicale prin tratarea acasă. Prin descrierea simptomelor și a discuțiilor telefonice medicii specialiști pot înțelege cu ce se confruntă pacientul și oferă suportul de care acesta are nevoie.
Perioada aceasta „incertă” a venit cu multe provocări, printer care și răndarea și înțelegerea, dar pentru sănătatea tuturor, a venit la pachet cu soluții alternative la tradiționala „vizită la medic” care vine după sine cu riscul infectării noului virus COVID-19 atât pentru medic, cât și pentru pacient.
Ai grijă de sănătatea ta, poartă mască și dezinfectează-ți mâinile. Aceste mici acțiuni îți pot proteja sănătatea.

https://clevermed.ro/wp-content/uploads/2020/09/CleverMedLogoFinal-1.png
Contact

Adresa: Piata Romana – Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Program

bt_bb_section_top_section_coverage_image
Call Now Button
× Scrie-ne pe WhatsApp