Luni-Vineri08:00 - 18:00
Adresă Piata Romana - Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Recomandări privind CoronaVirus (COVID-19)

May 15, 2020by Medicina Muncii

Potrivit Ministerului Sănătăţii

Perioada aceasta ne confruntăm cu Pandemia COVID-19 ce a adus cu ea o serie de schimbări ce au în vedere protejarea tuturor persoanelor. Desigur, este o perioadă incertă, motiv pentru care informarea și prevenția este esențială, de aceea astăzi ne propunem să aducem câteva lămuriri.

COVOD-19  este un coronavirus nou, identificat pentru prima oară în decembrie 2019 într-un focar de pneumonie din China. Acesta nu a fost identificat anterior la om, dar se transmite în timpul unui contact strâns între două persoane prin inhalarea picăturilor infecțioase.

 

COVID-19 se manifestă prin următoarele simptome:

 

  • Febră, tuse, senzație de lipsă de aer și/sau dureri toracice, dificultăți de respirație
  • Respirație dificilă
  • Confuzie și amețeală
  • Buze vinete

Ce a strârnit cu adevărat îngrijorarea în rândul populației este faptul că deocamdată nu există un tratament specific ci doar tratament simptomatic, în funcție de starea pacientului.

Măsurile generale de prevenție pentru angajați stabilite la recomandarea Ministerului Muncii și al Protecției Sociale sunt următoarele:

  • Angajatorul este obligat să doteze fiecare loc de muncă cu săpun antibacterian, role de hârtie și dezinfectanți biocizi pentru mâini și suprafețe pe bază de alcool și clor.
  • Angajatorul este obligat să doteze toate autovehiculele societății cu dezinfectanți biocizi pentru mâini și suprafețe pe bază de alcool și clor, angajații fiind obligați să le utilizeze la urcarea și coborârea din acestea.
  • Angajatorul este obligat să ofere echipament individual de protecție fiecărui angajat: mănuși de unică folosință, mască de protecție de unică folosință și dezinfectanți biocizi pentru mâini pe bază de alcool și clor
  • Angajatorul este obligat să stabilească un program de lucru în trei etape (în cazul societăților cu peste 50 de angajori):

– Tura 1 – 08:00-16:00

– Tura 2 – 09:00-17:00

– Tura 3 – 10:00-18:00

 

  • Angajatorul este obligat să ofere posibilitatea desfășurarea activității prin telemuncă, în urma încheierii unui act adițional la contractul individual de muncă, în condițiile prevăzute de Legea nr. 81/ 2018 privind reglementarea activității de telemuncă, atunci când îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține salariatul presupune folosirea tehnologiei informației și comunicațiilor.
  • Angajatorul este obligat să asigure evitarea ședințelor/întâlnirilor în aceeași încăpere cu mai mult de 2 angajați, iar în cazul situațiilor excepționale păstrarea distanței de 1 metru față de colegi și aerisirea spațiului.
  • Angajatorul este obligat să asigure achiziționarea unui termometru electronic în vederea verificării temperaturii corporale a personalului atât la începerea programului, cât și la terminarea acestuia.
  • Angajatorul este obligat să ofere concediu medical persoanelor ce prezintă simptome COVID-19, recomandând în primă fază autoizolarea la domiciliu și contactarea medicului de familie.

Recomandăm ca în perioada următoare să fim mai atenți la nevoile celor din jur și respectarea unei distanțe de 2m  pentru a evita posibila infectarea cu noul virus. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur, și dacă este posibil luați măsuri de autoizolare.

https://clevermed.ro/wp-content/uploads/2020/09/CleverMedLogoFinal-1.png
Contact

Adresa: Piata Romana – Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Program

bt_bb_section_top_section_coverage_image
Call Now Button
× Scrie-ne pe WhatsApp