Luni-Vineri08:00 - 18:00
Adresă Piata Romana - Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Certificate Prenupțiale

La fel cum pentru o angajare este necesară medicina muncii, ei bine, în cazul căsătoriei este necesar un certificat prenupțial care să valideze faptul că viitorii soți sunt apți pentru căsătorie.

În cazul certificatului prenupțial sunt necesare câteva analize generale care să testeze starea de sănătate a partenerilor în vederea semnării actelor de căsătorie. Astfel, pentru obținerea certificatului prenupțial este necesar un consult medical general și analize de laborator pentru HIV și VDRL (sifilis).

Aceste analize de sange, sunt importante deoarece nu prezintă
simptome și de cele mai multe ori pacientul ce suferă de această boală nu știe că este bolnav.

HIV si VDRL (sifilis), sunt unele dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală. De aceea, înainte de căsătorie partenerii sunt obligați sa si le faca. In cazul mai putin probabil in care unul dintre parteneri este depistat pozitiv, acest lucru nu impiedica casatoria, ci doar implica intocmirea catorva documente suplimentare.

Eliberare rapidă

Analizele se pot efectua atat în cadrul clinicilor private, cât și la clinicile de stat și se eliberează în maxim 24 h. În urma rezultatelor testelor efectuate viitorii logodnici își vor afla starea de sănătate și își pot asuma împreună un viitor cu tot cu moștenirea genetică a partenerului.

De la momentul eliberării, valabilitatea certificatului este de 24 de ore, timp în care este necesar să ajungeți la primărie pentru declarația de căsătorie. Este important să știi că ceremonia căsătoriei nu se poate efectua mai târziu de 14 zile de la certificatului.

Aceste proceduri sunt ca o pregătire pentru viața de familie și au ca rol cunoașterea posibilelor boli ale partenerului astfel încât în momentul căsătoriei ambii parteneri să fie conștienți și de posibilele riscuri în momentul conceperii unui copil și nu numai. Dacă și tu ești pe punctul de a face pasul următor alături de persoana iubită și te pregătești pentru căsătorie este important să știi aspectele legate de certificatul prenupțial pentru a te putea pregăti pentru cununia civilă. Astfel încât în momentul în care vrei să declari căsătoria să fi făcut deja toate analizele necesare înainte de căsătorie.

Întrebări frecvente
Unde se eliberează certificatul prenupțial?

Certificatul prenuptial se poate elibera in cadrul clinicilor private cat si de stat in urma evaluarii starii de sanate cat si a rezultatelor analizelor medicale: HIV si  VDRL (Sifilis)

Cat timp este valabil certificatul prenuptial?

Certificat prenuptial este valabil 24 de ore din momentul eliberarii.

Ce analize se fac la certificatul prenuptial?

Pentru obtinerea certificatului prenuptial sunt necesare urmatoarele analize medicale: HIV si VDRL (Sifilis)

In cat timp se eliberează ceritificatul prenuptial?

 

Certificatul prenuptial se poate elibera in maximum 24 de ore.

 

https://clevermed.ro/wp-content/uploads/2020/09/CleverMedLogoFinal-1.png
Contact

Adresa: Piata Romana – Dorobanti, str. Ioan Voda Caragea, nr. 1, Corp C, etaj 3, Sector 1, Bucuresti.

Program

bt_bb_section_top_section_coverage_image
Call Now Button
× Scrie-ne pe WhatsApp